Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zavařování v troubě

JAK ZAVAŘOVAT V HORKOVZDUŠNÉ TROUBĚ

Já už jinak ani nezavařuji

Sklenice důkladně uzavřeme čistými a vysušenými víčky. POZOR: TENHLE ZPŮSOB ZAVAŘOVÁNÍ DOPOPRUČUJI PRO SKLENICE S VÍČKY NA ZÁVIT!!!       S TĚMI DRUHÝMI NEMÁM ZKUŠENOSTI, ALE MĚLO BY TO JÍT TAKÉ.
Troubu nastavíme na 250°C. Na dno plechu dáme starou plenu nebo utěrku a zalijeme horkou vodou do výšky asi 2-3cm. Na plech dáváme skleničky a zavařujeme. Skleničky od Kunovjanky - na plech se jich vejde 8ks, zavařujeme je 5-8 minut na 250°C se zapnutým horkým vzduchem. Velké "klasické" sklenice - na plech se jich vejde 6ks a zavařujeme je 10 - 12 minut se zapnutým horkým vzduchem. Dle potřeby doléváme horkou vodu.
Všechny zavařené sklenice potom obracím do druhého dne víčkem dolů.


Pokud budete zavařovat takto okurky, tak se nelekejte, že po vytažení z trouby budou napůl syrové. Do druhého dne dojdou a budou po otevření úúúúúúžasně křupavé.


Vyzkoušejte a už jinak zavařovat nikdy nebudete!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

zavařování

(Marie Šarmanová, 25. 3. 2015 19:28)

Dobrý večer,
četla jsem Váš článek se zaujetím. Škoda, že jsem jej nenašla minulé léto. No, už se stalo. Chtěla jsem se Vás zeptat, jestli prosím nemáte zkušenosti v troubě zavařovat i maso. Nejen předem upečené, uvařené, ale i maso syrové., na způsob vepřové konzervy a na paštiky, kde je část masa syrová a část uvařená.
Děkuji a krásný večer. Šarmanová

zavařování

(Marie Šarmanová, 25. 3. 2015 19:28)

Dobrý večer,
četla jsem Váš článek se zaujetím. Škoda, že jsem jej nenašla minulé léto. No, už se stalo. Chtěla jsem se Vás zeptat, jestli prosím nemáte zkušenosti v troubě zavařovat i maso. Nejen předem upečené, uvařené, ale i maso syrové., na způsob vepřové konzervy a na paštiky, kde je část masa syrová a část uvařená.
Děkuji a krásný večer. Šarmanová

ale kdy ?

(alena, 20. 8. 2014 22:15)

Prosím, mám dotaz.Teplotu nastavit na 250 st zvládnu, čas 5-8 minut se zapnutým horkovzduchem taky. ALE sklenice se dávají do studené nebo vyhřáté trouby ?čas se měří od okamžiku dosažení teploty / nebo od vložení sklenic do studemé trouby ?/ děkuji za radu. alena

Zavařování v troubě

(Petra, 4. 8. 2012 22:09)

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli dáváte nálev do sklenic teplý nebo studený, chci zavařovat broskve.
A sklenice dáváte do trouby hned nebo až je vyhřátá na těch 250 C ?
Děkuji za odpověď.

Re: Zavařování v troubě

(Jitka, 17. 8. 2014 21:29)

Tady nikdo neodpoví, protože text je naprosto totožně okopírovaný z jiných stránek... tedy tenhle člověk co to zkopíroval to zavařovat neumí a tedy nemůže dát správné informace, tak tedy raději nedá žádné...

Zavařování masa na dovolenou v horkovzdušné troubě

(pavlinahahnova@seznam.cz, 17. 7. 2012 17:01)

Dobrý den,

chtěla bych to zkusit. Musí se voda v plechu vařit, aby se maso důkladně zavařilo?

Díky za informace

Pavlína Hahnová